Make your own free website on Tripod.com
NTG jentene på tur til USA 2006

Om turen

Home | Om turen | Jentene's minnebok | NTG-USA filmen | Filmklipp | Fotoalbum | YouTube

Om turen

y1pahjgyzy1zjcvztttb8t5iatukma4wlw-bn7f58tstuvmdoncumx9m-13si-5ucmj.jpg

Bading

y1pahjgyzy1zjbgvamqrd_6qr7vdqplx_yrjiqkpezmyixln93-p-s9bqz5rhsxt6s7.jpg

Skole

y1pahjgyzy1zjaa_byboxnv4novq7j3tgfrofdzxp5ktaz-thv8seojonnnhto8zkua.jpg

Opplevelser

 
FLORIDA
09/02/2006 - 23/02/2006

Jentegruppa på NTG reiste torsdag til Florida på treningsleir. De første fem dagene skal tilbringes i Tallahasse før vi reiser videre til Tampa.

Fredag startet vi dagen med omvisning på Florida State University, som er området vi bor ved og trener på. På ettermiddagen hadde vi en god økt med pasningsøvelser og spill på en grønn og jevn gressbane.

Lørdag våknet vi til regnvær. Banen hadde imidlertid holdt seg godt, og vi trente som normalt. Økten innholdt formasjonstrening og spill. Jentene hadde fått ristet av seg jet-laget, og det var god kvalitet på treningen. På ettermiddagen kom sola fram igjen, og det var det ny balløkt, denne gangen med fokus på pasninger og innlegg-avslutning.

Søndag har gått med til en to-timers økt med fokus på strategi til kampen mot Florida State. Det er strålende solskinn, men kaldt i lufta. På ettermiddagen var vi invitert på kamp med FSUs basket-lag.

Mandag spilte vi mot skolelaget til FSU. FSU stilte med et sterkt lag bestående blant annet av en tysk og australsk a-landslagsspiller, samt flere u21-landslagsspillere. I 1. omg hadde FSU et spillemessig overtak og presset oss tilbake på banen. Ved pause stod det 0-1 etter en noe unødvendig scoring. I 2. omg justerte vi den defensive strukturen noe samtidig som FSU så ut til å bli slitne. Vi kom mer med i kampen, og vi hadde en stor mulighet for utlikning mot slutten av kampen. Selv om det ble tap spilte vi jevnt mot et internasjonalt godt lag, og tar med oss en defensiv innsats med raske forflytninger og god første-forsvarerjobb videre.

Tirsdag reiste vi videre til Tampa. Her skal vi trene og bo ved University of South Florida.

Torsdag spilte vi kamp mot USF sitt skolelag. Denne gangen var det NTG som hadde det spillemessige overtaket, og høyt tempo og god pasningskvalitet gjorde at USF ble løpende mye etter ballen. Allerede etter seks minutter scorer Lene Mykjåland etter en nydelig langskudd. Ane Bjerke putter på ett til før pause etter en god pasning direkte inn i bakrom. I andre omgang fortsetter NTG å produsere sjanser, og Lene scorer nok en gang etter å ha kommet alene med keeper. Derimot er vi litt rufsete bakover og gir bort et unødvendig mål mot slutten slik at resultatet blir 3-1.

Fredagen ble brukt til trening og soling, temperaturen er rundt 25 grader og det er skyfritt.

I helgen spilte vi turnering der åtte high-school-lag fra Florida deltok. Oppsettet tilsa tre kamper i gruppespillet, der de to beste gikk til semifinale og deretter eventuelt finale.

NTG åpnet på lørdag med å vinne 2-0 mot Indiatlantic. Kampen bar preg av en humpete bane, en dommer med noe merkelig oppfatning av regelboka, en ball som virket som den var kjøpt på bensinstasjonen på hjørnet og høy temperatur i lufta. Lina scoret på et kanonskudd i første omgang og Lene mot slutten av andre.

På kvelden var det ny kamp, denne gangen i en mer fotball-vennlig temperatur. NTG vant 4-1 etter å ha vist god samhandling og mange gode offensive prestasjoner. NTGs scoringer kom ved Camilla Riise, Ane og to ganger Lene.

Søndag var vi allere puljevinnere, og formiddagens siste kamp i gruppespillet bar preg av dette. NTG spilte 0-0 mot et svakt lag vi kunne og burde ha vunnet mot.

På kvelden spilte vi semi-finale. Vi møtte et lag med mange gode ballspillere som holdt et høyt tempo, noe som så ut til å overraske våre jenter nok til at vi lå under med 0-1 etter ti minutter etter et frispark. Våre jenter ble litt stresset og spillet ble noe unøyaktig, og det begynte å snike seg inn en følelse av at dette gikk mot tap. Derimot la jentene ned stor innsats og viste stor vilje, og fikk betalt da Camilla avanserte på høyrekanten og skjøt lavt i venstre hjørne. Mot slutten dukket Lene opp innenfor sekstenmeteren og satte inn 2-1 til voldsom jubel fra benken.

Søndag var vi klare for finale, igjen mot Indiatlantic som vi slo i første kamp. Vi kom godt i gang da Lene dukket opp for syvende gang denne treningsleieren og satte inn 1-0 etter fint forarbeid av Ane. Det som så ut som å gå mot en komfortabel seier viste seg å bli en nervepirrende kamp der både motstanderens og våre jenter var slitne etter fem kamper på tre dager. Selv om det var flere sjanser til begge lag endte kampen med 1-0 til NTG, og vi hadde vunnet turneringen. Etter kampen fikk jentene fri resten av dagene, og la seg umiddalbart i vater for å få litt velfortjent brunfarge før hjemreise.

USA - Florida